Praktisch verbintenissenrecht

Maakt in een toegankelijke taal wegwijs in het verbintenissenrecht

Praktisch verbintenissenrecht

Praktisch verbintenissenrecht wil de lezer in een toegankelijke taal wegwijs maken in het verbintenissenrecht.

focus op de essentie, zonder zich te verliezen in details

talrijke voorbeelden

vragen en toepassingen om reflectie te stimuleren

Bekijk de inhoudstafel

Verbintenissenrecht voor het hoger onderwijs

 

Praktisch verbintenissenrecht is door zijn praktijkgerichte aanpak, met voorbeelden en reflectievragen, uitermate geschikt als handboek voor studenten hoger onderwijs.

 

De geïnteresseerde lezer die met elementaire kennis van zaken aan het rechtsverkeer wenst deel te nemen – de ondernemer, de particulier, de consument … die zich afvraagt hoe het contractenrecht functioneert en welke rechten en plichten hij heeft, of de werkgever, de ouder, de eigenaar/houder van een zaak, een onroerend goed of een dier die zich afvraagt welke aansprakelijkheden hij riskeert – kan in het boek eveneens zijn gading vinden.

 

Wegwijs in het verbintenissenrecht

 

Praktisch verbintenissenrecht wil de lezer op een heel praktische manier wegwijs maken in het verbintenissenrecht. De volgende principes worden daarbij gehanteerd:

  • geen encyclopedische opsommingen of academische discussies, maar wel de essentie en inzichten waarmee de lezer zelf aan de slag kan;
  • bevattelijke voorbeelden uit de dagelijkse praktijk die de abstracte theorie concreet maken;
  • aandacht voor de bindende en gezaghebbende bronnen van recht;
  • oproep tot reflectie en (inter)actie aan de hand van vragen en toepassingen.

Ontdek meer!

Over deze editie

In augustus 2024 verschijnt de nieuwste editie van dit handboek.

Een vraag over deze uitgave?

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

overzichtelijke schema’s

oefeningen en casussen

PowerPointpresentatie

oplossingen voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Wenzel Tijs

Wenzel Tijs studeerde in 2004 af als master in de rechten aan de KU Leuven. In 2005 behaalde hij er een master na master in fiscaal recht. In academiejaar 2020-2021 volgde hij de postuniversitaire opleiding curator-vereffenaar aan de KU Leuven en in 2021 behaalde hij het postgraduaat vennootschapsrecht aan de VIVES / Brugge Business School. Sinds 2005 is Wenzel Tijs advocaat. Hij is thans partner bij Corbus Advocaten BV. Daarnaast is hij sinds 2009 verbonden aan de AP Hogeschool, waar hij verbintenissenrecht, bijzondere overeenkomstenrecht, goederen- en zekerhedenrecht, ondernemingsrecht en vennootschapsrecht doceert.

Reiner Tijs

Reiner Tijs studeerde in 2002 af als master in de rechten aan de KU Leuven. Nadien behaalde hij een master na master in het ondernemingsrecht en een getuigschrift van milieucoördinator. Hij is sinds 2012 oprichtend vennoot van Forum Advocaten BV (www.forumadvocaten.be). Daarnaast is hij verbonden aan de AP Hogeschool, waar hij in de bacheloropleiding o.a. verbintenissenrecht, omgevingsrecht en Europees recht doceert.

Annelies Verdoodt

Annelies Verdoodt studeerde rechten aan de KULeuven. In 2007 verdedigde ze een proefschrift aan diezelfde universiteit. Sinds 2005 is zij als lector verbonden aan de opleiding Rechtspraktijk van de Karel de Grote Hogeschool. Zij doceert er onder meer Verbintenissenrecht, Contractenrecht en Juridisch Bronnenonderzoek.  

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!