Buitenlandse handel

Een leidraad door alle stappen die je moet zetten om een handelstransactie tot een goed einde te brengen

Buitenlandse handel

Buitenlandse handel is een leidraad voor iedereen die wil kennismaken met alle stappen die je moet zetten om een handelstransactie tot een goed einde te brengen.

talrijke praktische voorbeelden

verhelderende schema's

illustratieve documenten

Bekijk de inhoudstafel

Buitenlandse handel voor het hoger onderwijs 

 

Door de heldere schrijfstijl en structuur, en de talrijke praktische voorbeelden en schema’s is dit handboek perfect geschikt voor studenten in het hoger onderwijs.

 

 

Wegwijs in buitenlandse handel

 

Het boek behandelt onder meer volgende thema’s:

  • de verkenning van de markt;
  • de onderhandeling over alle aspecten van de verkoop;
  • de afhandeling van de verzending van de goederen naar buitenlandse markten;
  • de betaling, de financiering en risico’s van buitenlandse handel.

Naast de theorie worden alle behandelde onderwerpen duidelijk geïllustreerd met geactualiseerde documenten, verhelderende schema’s en praktische voorbeelden.

Ontdek meer!

Interview met Bea Walters

Co-auteur Bea Walters werkt al mee aan het boek vanaf het prille begin en bezit van nagenoeg elke editie een exemplaar. We gingen bij Bea op de koffie om de verzameling te bewonderen en enkele vragen te stellen.

Lees hier het interview

Over deze editie

In 2024 wordt de douanewetgeving grondig herzien. De nieuwe regeling wordt naar actualiteit bijgehouden op mijnstudiemateriaal.be.

Voorbeeldmateriaal

Doorblader het voorbeeldmateriaal

Voorbeeldmateriaal

Extra's op mijnstudiemateriaal.be

Het online lesmateriaal is toegankelijk voor docenten die het handboek als verplicht studiemateriaal voorschrijven aan hun studenten. Vraag jouw code aan via hoger.onderwijs@vanin.be.

PowerPointpresentaties

oplossingen voor de docent

mijnstudiemateriaal.be

Jouw boek op maat?

Met Blend kan je jouw versie van dit boek op maat samenstellen.

kies hoofdstukken uit één of verschillende uitgaven

vul aan met eigen materiaal als je dat wil

een boek op maat kan al vanaf 10 exemplaren

Blend

De auteurs

Veerle Lahousse

Veerle Lahousse is lector aan de Hogeschool VIVES Kortrijk en Brugge. Daarnaast geeft ze opleidingen bij private initiatieven, bij bedrijven.

Bea Walters

Beatrijs Walters is Master in de economische wetenschappen en Master of Business Administration. Ze werkte gedurende vijf jaar op de economische studiedienst van KBC in Brussel. Ze was sinds 1982 docente aan hogeschool VIVES in het studiegebied Handelswetenschappen en Bedrijfskunde en was er o.a. belast met de cursussen internationale handelstechnieken, douane-, accijns- en btw- wetgeving, expeditie en internationale betalings- en financieringstechnieken. Ze was ook docente aan de BANABA opleiding international management van VIVES Kortrijk en medewerker aan Europese onderzoeksprojecten.

Claire Verstraete

Claire Verstraete is belastingconsulent ITAA en actief bij Deloitte als senior manager en lesgever in het intern opleidingsprogramma. Sinds 1998 maakt ze deel uit van de btw-afdeling, met een bijzondere focus op btw in de internationale handel. Ze verleent advies over intracommunautaire en internationale handelingen maar ook aangaande de interne btw-wetgeving binnen de lidstaten van de EU en daarbuiten. Daarnaast is ze frequent spreker op diverse seminaries en verzorgt ze algemene btw-opleidingen en sessies over internationale handel, aftrekbare kosten, werk in onroerende staat en margeregeling.

Ook interessant voor jou?

Een vraag over ons aanbod?

Stel jouw vraag of maak een afspraak met je accountmanager. We helpen je graag verder!