Vijf tips voor een vlotte en leuke schoolstart met Bingel

 

Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode voor jou als leerkracht. Er komt veel op je af en je moet aan heel wat denken. Om je te helpen, hebben we vijf waardevolle tips verzameld die je op weg zetten naar een leuk en succesvol Bingeljaar!

1. Open je bordboeken in afzonderlijke tabbladen

Gebruik je meerdere VAN IN-bordboeken? Open deze dan ‘s ochtends in verschillende tabbladen. Dit maakt het makkelijk om snel tussen lessen te schakelen zonder telkens opnieuw in te loggen op Bingel. Zo verlies je minder tijd en verloopt je lesdag soepeler.

Wist je dat je al je bordboeken direct vanaf je Bingel-startpagina kunt openen? Onder “Favoriete toepassingen” vind je een overzicht van je recent geopende bordboeken, zodat je snel toegang hebt tot je leermaterialen.

 

bordboek openen

2. Gebruik de Bingel Raket-app

Heb je tablets in de klas? Installeer dan de gratis Bingel Raket-app. Leerlingen scannen een pagina uit hun werkschrift en krijgen automatisch oefeningen die passen bij hun niveau.

De app biedt ook leesondersteuning voor teksten uit TALENTTijd voor Taal accentOp verkenning en Tuin van Heden.nu. Zo kunnen kinderen met een andere thuistaal of met specifieke leesproblemen zelfstandig de teksten lezen en de les volgen zonder dat ze jouw hulp hiervoor nodig hebben.

Zo werkt Bingel Raket

3. Gebruik de leuke materialen om het schooljaar feestelijk in te zetten

Begin het schooljaar feestelijk met een kennismakingsspel of doe de Bingeldans met je leerlingen. De materialen zijn kant-en-klaar en te vinden op ons Pinterestbord.

Naar de leuke ideetjes

4. Vragen van ouders? De website Bingel voor ouders weet raad

Komen ouders bij jou aankloppen met vragen over Bingel? Dan kun je hen de link naar de ouderwebsite bingelvoorouders.be doorgeven. Daar vinden ze zeker een antwoord op hun vragen en kunnen ze ons contacteren via het contactformulier. Ze kunnen er ook samen met hun kind Bingel ontdekken via de ontdekplaat.

bekijk de website voor ouders

5. Pas eilandinstellingen aan

Via ‘eilandinstellingen’ onder de knop ‘eiland’ kun je de instellingen aanpassen voor je groep of per leerling. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf welke hoofdstukken je al zichtbaar zet en of het klokje als onderdeel van de automatische tempodifferentiatie al dan niet verschijnt.

instellingen aanpassen

Ontdek de mogelijkheden van Bingel