Hoe geef ik huiswerk als ik werk met Reken Maar! DigiMax?

Wat kun je voor rekenen als huiswerk voorzien als je werkt met Reken Maar! DigiMax? In dit artikel bespreken we enkele mogelijkheden. Heb je zelf nog andere tips? Stuur ze gerust naar rekenmaar@vanin.be.

Online

  • Taken afwerken: je kunt wekelijks de leerlingen vragen om alle taken (basistaken en eigen taken) na te kijken van de lessen van voorbije week. Zijn er nog taken die niet helemaal afgewerkt zijn? Niet gestarte eigen taken zijn te vinden bij de laatste les.
  • Een basistaak opnieuw maken: merk je dat bepaalde leerlingen baat hebben om een basistaak opnieuw te maken? Dat kan want de basistaken staan dubbel opgelijst. De ene basistaak werd in de klas gemaakt tijdens de les, de identieke basistaak kan als huistaak gemaakt worden.
  • Een eigen taak voor een leerling: merk je vanuit het venster “volgen” dat een leerling slecht scoort voor een bepaald doel? Dan kun je zelf een eigen taak klaarzetten. Zie werkwijze.
  • Een Bingeltaak voor de klas: aangezien de blokken van Reken Maar! DigiMax dezelfde inhouden volgen als Reken Maar! papier, kun je nog altijd een gewone Bingeltaak klaarzetten. Via deze werkwijze kun je snel de gepaste Bingeloefening zoeken.

Tip van het Bingelteam

Leerlingen kunnen ook nog steeds vrij oefenen op het Bingeleiland.

Op papier

  • Een oefening in het werkschrift: soms lukt het niet om alle oefeningen in het werkschrift tijdens de les te maken. Deze kun je dan als huiswerk laten afwerken.
  • Een herhalingsoefening in het werkschrift: de laatste les in het werkschrift herhaalt alle leerinhouden van het blok. Bepaalde oefeningen kun je thuis laten maken.
  • Een huistaak samenstellen vanuit het PDF materiaal bij het blok: onder de tab “blokinfo” vind je heel wat materiaal om te downloaden zoals kopieerbladen, remediëring, verrijking, zorgmateriaal. Hiermee kun je aan de slag om een huistaak samen te stellen.
  • Reken Maar! Verder: deze apart aan te schaffen oefenschriften bevatten heel wat extra oefeningen die net een tikje verdergaan dan de gewone basisoefeningen.
  • Huistaakbundels uit de Facebookgroepen: heel wat leraars delen hun eigen materiaal in de Reken Maar! Facebookgroepen (per leerjaar) waaronder ook huistaakbundels. Maak je dus zeker lid!