Start in stijl met onze lesideetjes!

Het schooljaar starten met enthousiaste leerlingen? In een klas vol positiviteit waar iedereen zich thuisvoelt? Speel snel het Bingel-kennismakingspel of dicht er samen op los rond het thema vriendschap. Wij helpen je op weg.

Kennismakingsspel

Vriendschap

Andere Bingelideetjes

Leer elkaar en Bingel kennen met ons Bingel-kennismakingsspel. Hieronder vind je de materialen per leerjaar!

Goed om weten: je download start vanzelf. Sla het bestand op, pak het uit en ga meteen aan de slag!

Download leerjaar 1 Download leerjaar 2 Download leerjaar 3 Download leerjaar 4 Download leerjaar 5 download leerjaar 6

Om het leren te bevorderen is het belangrijk dat leerlingen zich goed in hun vel én omgeving voelen. En in het begin van de schooljaar is dat niet altijd even simpel. Jouw leerlingen kennen elkaar misschien nog niet zo goed of zijn onder de indruk van de nieuwe situatie.

Dus waarom niet even het ijs breken? Dat kan makkelijk met onze lesjes rond vriendschap in verschillende talen.

  • Download de poster met de vrienden Rafiki (Swahili), Sadiq (Arabisch), Amigo (Spaans, Portugees), Adamfo (Akan – Ghana), Droeh (Oekraïens, Slowaaks, Tsjechisch), Dost (Turks), Priatel (Balkan – Rusland)
  • Laat de leerlingen oefenen op Bingel en stimuleer ze om hun Ping Ping om te wisselen voor vriendschapsbandjes. Zo tonen ze aan iedereen dat ze graag dikke maatjes zijn.
  • Registreer je met je e-mailadres en download de 5 gedichten en lesjes per graad met meertalige inslag (ontwikkeld in samenwerking met Nik Nak). Het vriendschapsgedicht 2 van graad 2 en 3 kunnen leerlingen lezen met de leesondersteuning in Bingel Raket.

 


 

 

Ook voor je les muzische vorming heeft Bingel leuke ideetjes!

  • Je eigen Bingel Raket maken, hoe cool is dat? We maakten voor jou knutsellesjes per leerjaar, van een knip-en-plak-collage tot een lavaraket!
  • Bingel heeft een eigen liedje, heb je het al gehoord? Dans maar lekker met ons mee!
Ontdek de knutselideetjes Ontdek het Bingellied Dans mee met Bingel