Hoe geef ik feedback aan mijn leerlingen in iDiddit?

1 Ga naar het Resultatenoverzicht.

Ga naar de tab ‘Alle oefeningen’ of ‘Opdrachten’, afhankelijk van wat je aan het verbeteren bent. Om naar een specifieke oefening te gaan, klik je door op de naam van de leerling. Vervolgens kom je in een scherm terecht waar je kunt selecteren/filteren op hoofdstuk en subhoofdstuk en krijg je een overzicht van alle oefeningen.

2 Klik op het bolletje dat overeenkomt met de oefening die je wilt verbeteren.

3 Geef algemene feedback bij oefeningen met automatische feedback.

Bij oefeningen met automatische verbetering krijg je de antwoorden van de leerling te zien en of ze juist of fout zijn. In het venster rechts kun je algemene feedback typen. Met de paarse knop ‘Feedback publiceren’ zorg je ervoor dat de leerling jouw opmerking te zien krijgt.

4 Geef specifieke feedback bij antwoorden op open vragen.

Bij open vragen kun je specifieke feedback geven bij een bepaald onderdeel van de oefening. Selecteer een woord of een deel van het antwoord met je cursor. Een dropdownmenu opent automatisch. Kies of je meteen een opmerking wilt toevoegen, of je selectie eerst wilt markeren en nadien een opmerking wilt toevoegen.