Hoe kan ik differentiëren na de toets bij TALENT?

Sedert schooljaar 2021-2022 kun je bij TALENT ook op maat remediëren en verrijken na de toets. Die optie hebben we toegevoegd als antwoord op suggesties van onze gebruikers.

 

In de module toetsen, remediëren en verrijken vind je alle toetsen bij TALENT terug. Bovendien krijg je, na het ingeven van de resultaten, automatisch een gepersonaliseerd differentiatievoorstel voor elke leerling.

 

In de onderstaande video demonstreren we de werking van de module aan de hand van de methode “Reken Maar!”. De module werkt op precies dezelfde manier voor de methode “IJsbrekers”.

 

Afdrukken van de toets in Bingel

 

Thematoetsen

 

Alle toetsen en de bijbehorende correctiesleutels vind je (op papier of online) in de zorg- en evaluatiemap of in de module Toetsen, remediëren en verrijken” op Bingel.

 

  • spelling
  • begrijpend lezen: fictie
  • begrijpend lezen: non-fictie
  • taaldenken (incl. betekenissen)
  • luisteren (3 toetsen per jaar)

Tip van team TALENT

Het is niet de bedoeling dat je op het einde van het blok alle toetsen die we voorzien bij TALENT gaat afnemen. Hier heb je namelijk niet voldoende tijd voor. Je bepaalt zelf welke toetsen je wilt afnemen in functie van je klasgroep.

Permanente evaluatie

 

Naast de toetsen aan het einde van het thema, voorzien we een aantal observatiefiches, evaluatieformulieren, communicatiemodellen en schrijfkaarten die je kan inzetten voor onderdelen die vallen onder permanente evaluatie (schrijven, spreken, lezen, luisteren…).

Invullen van de toetsresultaten

 

Hier geef je de resultaten in en zie je meteen aan de kleuren welke leerlingen de norm halen en welke niet. Je kunt een overzichtje van de resultaten downloaden en eventueel afdrukken door op download en druk af te klikken.

Een automatisch differentiatievoorstel bekomen

 

Op basis van de toetsresultaten, genereert Bingel automatisch een remediërings- en verrijkingsvoorstel.

 

  • Je kunt de voorstellen op papier afdrukken. Zo heb je automatisch voor elke leerling een papieren taak op maat.
  • Als er ook bingeloefeningen in het voorstel zitten, kun je die oefeningen als taak klaarzetten. Zo beschik je over een aangepaste taak per leerling, aan de hand van de door jou ingegeven resultaten.