Hoe schakel ik de hulpkit in voor ondersteuning in Reken Maar! DigiMax?

Wanneer leerlingen problemen ondervinden bij het maken van een specifieke oefening, kan het voor jou als leerkracht handig zijn om de hulpkit in te schakelen. Deze kun je zowel bij de peiltaken van de instaples als bij de basislessen en eigen taken activeren.

Werkwijze:

1 Klik in het linkermenu op het onderdeel "Volgen".

2 Selecteer de les (van het gewenste blok).

Dit kan zowel de instaples zijn als een basisles.

3 Klik op een resultatenpagina naar keuze (basistaken, eigen taken, vandaag).

4 Klik op de titel of het scoreblokje bij de leerling die je wilt ondersteunen met de hulpkit.

5 Klik op "Hulpkit".

Tip van het Bingelteam

Bij sommige onderdelen is er geen hulpkit beschikbaar.

6 De hulpkit wordt meteen gestart als een mini-les met bordles.

In de hulpkit kun je bv. een instructiefilmpje vinden, de Rekenwijzer, extra instructie en oefeningen.

Tip van het Bingelteam

Je kunt het lesje van de hulpkit bespreken aan je bureau of aan een kleinere tafel in jouw klas. Roep de leerling(en) bij jou en zet hen rond jouw tablet, laptop of computer. Je kunt de oefening nu samen met de leerling(en) vanaf jouw apparaat maken.

De leerlingen kunnen de interactieve oefeningen van de hulpkit ook volgen vanop hun eigen apparaat terwijl jij uitleg geeft. Zodra jij de hulpkit van een bepaald leerdoel hebt geopend, is de hulpkit ook toegankelijk voor de leerlingen onder de knop ‘Hulpkit’ vanop hun eigen Bingelaccount.

Tip van het Bingelteam

Onder de tab "Kinderen" kun je de leerlingen opzoeken die je kunt uitnodigen voor de ondersteuning bij deze oefening.