Hoe start de leerling de instaples in Reken Maar! DigiMax?

Zodra je de instaples hebt gestart, gaan de leerlingen aan de slag met de peiltaken.

Werkwijze:

1 De leerling meldt zich aan op Bingel.be.

2 Op het startscherm van Bingel klikt de leerling op de tegel "Reken Maar! digitaal".

3 De leerling klikt op het leermiddel "Reken Maar! 5".

4 De leerling klikt op het onderdeel "Taken" in het startscherm van Reken Maar! digitaal.

5 De leerling selecteert het gewenste blok.

6 De leerling klikt op de instaples in het linkermenu.

Tip van het Bingelteam

Indien het juiste blok niet getoond wordt, klikt de leerling bovenaan links op "Blokken" om het juiste blok te selecteren.

7 De instaples bestaat uit enkele peiltaken.

Peiltaken zijn herkenbaar aan het icoontje (thermometer) en de donkerblauwe omlijsting.

Tip van het Bingelteam

Bij bepaalde blokken vind je in het werkschrift, naast de nodige ruimte om tussenstappen te noteren, specifieke opdrachten terug bij de instaples. Dit zijn opdrachten die zich veel beter lenen tot het werken op papier.

8 De leerling klikt op een peiltaak en daarna op de knop "Start".

Tip van het Bingelteam

Leerlingen krijgen steeds twee kansen om een oefening op te lossen.

9 Na afloop worden de leerlingen beloond met sterren en een medaille, afhankelijk van hun score.