Hoe voeg ik via het resultaat van eigen taken een extra taak in voor een leerling in Reken Maar! DigiMax?

Aan de hand van de resultaten van de peiltaken, creëert Bingel automatisch een reeks gepersonaliseerde vervolgtaken. Indien gewenst kun je als leraar ook zelf een extra taak toevoegen voor een leerling vanuit zijn resultaten.

Werkwijze

1 Klik in het linkermenu op het onderdeel "Volgen".

2 Klik op de tab "Eigen taken" om de resultaten van de gemaakte eigen taken te bekijken.

3 Klik op de link "Bekijk taken" om de resultaten van een leerling in detail te bekijken.

4 Klik bovenin rechts op de knop "Wijzig" en kies de optie "Toevoegen".

5 Kies het gewenste doel voor de extra taak.

• Zoek zelf een doel uit.
  • Selecteer een doel uit de lijst “geadviseerde doelen”. Dit zijn alle doelen waarvoor de leerling geen score ZG behaalde.
  • Selecteer een doel uit de lijst “overige doelen”. Hiervoor behaalde de leerling reeds een score ZG.

6 Klik op de knop "Als taak toevoegen".

7 Je krijgt een overzichtje van de extra taken. Klik op "Ja, toevoegen" om te bevestigen.

De extra taken zijn nu toegevoegd en verschijnen in het scherm van de leerling onder "Eigen taken".

Tip van het Bingelteam

Via de knop "Wijzig" kun je tevens de extra taken verwijderen of resetten.