Hoe start de leerling de digitale toets in Reken Maar! DigiMax?

Dit schooljaar is er een digitale hybride bloktoets voor Blok 11 beschikbaar om uit te testen. Hoewel het maken van deze digitale toets niet verplicht is, raden we het sterk aan. Jouw feedback is van groot belang om de toets volgend schooljaar te kunnen verbeteren. Hoe je de digitale toets klaarzet voor één of meerdere leerlingen, vind je in dit artikel.

Bezorg de leerlingen de toetsblaadjes op papier die je kunt downloaden via “Toetsinfo”. Deze zijn speciaal aangepast voor de digitale toets van blok 11. Er is plaats om tussenstappen te noteren op papier. Sommige onderdelen worden zelfs volledig op papier gemaakt. Daarom spreken we van hybride toetsen (papier+digitaal).

Voorbeeld:

Stuur jouw waardevolle feedback naar rekenmaar@vanin.be. Alvast bedankt!

Werkwijze

1 De leerling meldt zich aan op Bingel.be.

2 Op het startscherm van Bingel klikt de leerling op de tegel "Reken Maar! DigiMax".

3 De leerling klikt op het leermiddel "Reken Maar! 5".

4 De leerling klikt op het onderdeel "Toetsen" in het startscherm van Reken Maar! DigiMax.

5 De leerling klikt het gewenste blok aan.

In dit pilootproject is alleen blok 11 beschikbaar.

6 De leerling klikt de bloktoets aan.

In dit pilootproject is alleen Bloktoets A beschikbaar. Geen toets te zien? Lees hoe je de digitale toets klaarzet in dit artikel.

7 In het venster met het overzicht van de getoetste doelen, klikt de leerling op de knop "Start".

8 De leerling klikt op de pijltjes om te navigeren van de ene opdracht naar de andere.

Navigeren kan ook via de pijtljes en/of opdrachtnummers onder in het scherm.

De opdrachtnummers kleuren als volgt:

• Blauw gekleurde bol = opdracht afgewerkt.
  • Witte bol met blauwe rand = huidige opdracht.
  • Witte bol met gestippelde rand = opdracht nog niet afgewerkt.

9 Via "Menu" en dan "Stoppen" verlaat de leerling de digitale toets.