Hoe start de leerling de oefening bij de les in Reken Maar! DigiMax?

Nadat je de basisles hebt gestart, kunnen de leerlingen meewerken op hun eigen toestel.

Werkwijze:

1 De leerling meldt zich aan op Bingel.be.

2 Op het startscherm van Bingel klikt de leerling op de tegel "Reken Maar! digitaal".

3 De leerling klikt op het leermiddel "Reken Maar! 5".

4 De leerling klikt op het onderdeel "Lessen" in het startscherm van Reken Maar! digitaal.

5 De leerling klikt op de pijltjes om de juiste les te selecteren.

Tip van het Bingelteam

Indien het juiste blok niet getoond wordt, klikt de leerling bovenaan links op "Blokken" om het juiste blok te selecteren.

6 De leerling klikt op de tegel om de les te starten.

7 De leerling selecteer de bovenste oefening.

Door een technische instelling staan opdrachten soms dubbel in de lijst. Vraag de leerlingen om telkens de eerste opdracht van de reeks te maken. De identieke, dubbele opdracht mag overgeslagen worden.

8 Na het invullen van alle invulvelden klikt de leerling op de knop "OK".

Tip van het Bingelteam

De oplossingen worden niet meteen gecorrigeerd door Bingel. Dit is een bewuste keuze om ervoor te zorgen dat je als leerkracht alle aandacht krijgt bij de klassikale correctie aan bord.

Tip van het Bingelteam

Nadat de leerlingen de interactieve oefening op hun toestel hebben voltooid, is het tijd om deze klassikaal te bespreken en te verbeteren. Projecteer de oefening op het bord en vul deze samen in. Bingel geeft hierbij directe feedback: correcte antwoorden worden groen gemarkeerd, terwijl fouten rood worden aangeduid.