Hoe start ik de instaples in Reken Maar! DigiMax?

Tijdens de instaples maakt elke leerling slimme peiltaken, waarmee ze laten zien wat ze al weten en waar ze nog aan moeten werken.

Werkwijze:

1 Klik in het linkermenu op het onderdeel "Lesgeven".

2 Klik (indien nodig) bovenaan op "Blokken".

3 Klik op het gewenste blok.

Aan de rechterkant verschijnt een menu met alle lessen van dit blok.

4 Klik op de instaples.

5 Klik op de knop "Start les".

Met “Start les” wordt de instaples van dit blok zichtbaar voor de hele klas.
Wil je dit enkel voor bepaalde leerlingen starten dan kies je de knop “Per kind” en selecteer je de gewenste leerlingen.

6 Klik op de tegel van de instaples.

7 Onder de tab "Lesinformatie" zie je alle info die je ook in de papieren handleiding terugvindt.

Zo vind je hier een overzicht van het hoofddoel van de les, de lesduur, de leerlijnen, de wiskundetaal die tijdens de les aan bod komt, de doelen die worden ingeoefend en een overzicht van eventuele materialen die extra ingezet worden.

Tip van het Bingelteam

De tab "Lesmenu" is niet beschikbaar bij de instaples.