Hoe stel ik de leerjaren in die bij Bingel mogen aanmelden via LeerID?

LeerID is de single sign-on oplossing ontwikkeld door de Vlaamse overheid. Zo kunnen leerlingen van het basis- en secundair onderwijs met één gebruikersnaam en één wachtwoord inloggen op verschillende digitale leermiddelen en toepassingen.

Via het LeerID Schoolloket kan de school de accounts van de leerlingen activeren en beheren. Zo krijgt elke leerling een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.
Om het aanmelden met LeerID in Bingel mogelijk te maken, activeer je LeerID per leerjaar in het schoolbeheer. Verwittig de klasleerkracht vooraf zodat hij/zij op de hoogte is.

De werkwijze (leerlingperspectief) om het Bingelaccount te verbinden met het LeerID vind je in dit artikel.

Tip van het Bingelteam

Het aanmelden met het LeerID in Bingel is optioneel en een keuze van de school. Standaard staan de LeerID- instellingen uitgeschakeld voor alle leerjaren.

Werkwijze

1 Klik in het startscherm op de tegel "Beheer".

2 Klik op "LeerID instellingen" in de linkerkolom.

3 Kies de leerjaren die bij Bingel mogen aanmelden via LeerID.

4 Toon leerlingen, telkens ze bij Bingel aanmelden, de melding dat ze hun Bingelaccount moeten verbinden met hun LeerID-account.

De melding blijft verschijnen telkens na aanmelden tot de verbinding gelegd is. Indien deze optie is uitgeschakeld, krijgen de leerlingen de melding slechts eenmalig te zien.
Via de avatar kan de verbinding later alsnog gelegd worden.

5 Selecteer een klas in het statusoverzicht.

In de onderstaande tabel krijg je per klas een overzicht van welke leerlingen hun leerID reeds correct hebben verbonden met hun Bingelaccount.
Gebruik de filters om alleen de leerlingen te zien die niet verbonden zijn en/of de leerlingen waarvoor leerID niet geactiveerd is.

6 Indien een leerling een verkeerde koppeling heeft gemaakt, klik je op "Verwijder link".

Voorbeeld: de leerling heeft de gegevens van een andere leerling gebruikt om de koppeling te maken.

Tip van het Bingelteam

Indien een leerling van school verandert en een nieuwe koppeling legt, zal de link op de oude school automatisch verwijderd worden. Je hoeft als beheerder de link dus niet manueel te verwijderen.