Hoe verbindt een leerling zijn Bingelaccount aan zijn LeerID?

LeerID is de single sign-on oplossing ontwikkeld door de Vlaamse overheid. Zo kunnen leerlingen van het basis- en secundair onderwijs met één gebruikersnaam en één wachtwoord inloggen op verschillende digitale leermiddelen en toepassingen.

Via het LeerID Schoolloket kan de school de accounts van de leerlingen activeren en beheren. Zo krijgt elke leerling een persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord.
Om het aanmelden met LeerID in Bingel mogelijk te maken, activeert de schoolbeheerder eerst het LeerID per leerjaar in het schoolbeheer (werkwijze). Pas daarna kan de leerling zijn Bingelaccount verbinden met zijn LeerID-account.

Tip van het Bingelteam

Het aanmelden met het LeerID in Bingel is optioneel en een keuze van de school.

Werkwijze (vanuit leerlingperspectief)

1 Surf naar Bingel.be en kies "Aanmelden" met schoolcode, klas, klasnummer en wachtwoord.

Klik dus niet op “aanmelden met LeerID”.

2 Klik op de knop "Verbind met LeerID".

3 Met je aan met je LeerID op Vlaanderen.be

Gebruikersnaam en wachtwoord ontvang je van je juf of meester.

Tip van het Bingelteam

Indien het aanmelden niet lukt, geef je dit door aan de juf of meester. Die zal via de Bingel schoolbeheerder nakijken wat er fout loopt.

Tip van het Bingelteam

Verbinding niet gemaakt? Geen nood, je kan altijd aanmelden met je klasnummer en wachtwoord. Wil je de verbinding toch maken dan klik je bovenin op je avatar en kun je de verbinding alsnog maken.

4 De volgende keer kies je "Aanmelden met LeerID" bij het aanmelden i.p.v. klasnummer en wachtwoord.