Hoe wijzig ik de toegang tot blokken of lessen voor leerlingen in Reken Maar! DigiMax?

Telkens je klikt op de knop “Start week” wordt de geselecteerde instaples of basisles beschikbaar voor de klas (of bepaalde leerlingen). Wil je de toegang tot een blok of bepaalde les voor de klas of bepaalde leerlingen blokkeren, dan kan dit via de instellingen. Bv. je hebt foutief een les gestart die ze nog niet mogen openen.

Tip van het Bingelteam

Indien de klas of leerling de toegang tot het blok of de les opnieuw nodig heeft, dien je deze via de instellingen opnieuw te wijzigen.

Werkwijze:

1 Klik in het linkermenu op het onderdeel "Instellingen".

2 Klik op de tab "Toegang".

3 Selecteer "Kinderen" voor de hele klas of selecteer een of meerdere leerlingen.

4 Open (indien nodig) de inhoud van het blok.

5 Klik op de knop "Bewerk".

6 Kies "Nee" om de toegang tot het blok of de les te blokkeren.

7 Klik op de knop "Opslaan" om de wijzigingen door te voeren.

Resultaat:

8 Om de toegang te deblokkeren herhaal je de stappen en kies je uiteraard "Ja".

Tip van het Bingelteam

De toegang blokkeren tot een blok of les doe je enkel indien je bv. een onderdeel foutief hebt opgestart. Het niet niet nodig om na elk blok of les de toegang te blokkeren.