de boeck atlas
De ‘de boeck atlas’, in samenwerking met de Universiteit Gent, beantwoordt aan de hoogste standaarden en is ongeëvenaard wat betreft correctheid van weergaven.
Een atlas die kwaliteit en knowhow koppelt aan betaalbaarheid en gebruiksgemak
Bij de samenstelling van onze atlassen gaan we uit van de behoeften van het onderwijs in Vlaanderen. Dat betekent dat de eindtermen en leerplannen de leidraad zijn bij de samenstelling van de atlas. Bovendien wordt de grootste aandacht besteed aan de koppeling van kaarten die inhoudelijk bij elkaar horen.
De ‘de boeck atlas’ kaapte op de ‘International Cartographic Conference 2023’ de tweede prijs weg in de categorie atlassen.
|
Op maat van de Vlaamse leerlingen en het Vlaamse onderwijs
Focus op kwaliteit en correctheid van de kaarten
Oog voor gebruiksgemak
In samenwerking met de Universiteit Gent
Aan de slag met de vernieuwde atlas
In 2021 hebben we de ‘de boeck atlas’ volledig herbekeken en vernieuwd. Heel wat kaarten werden geactualiseerd met de laatste gegevens. Daarnaast breidden we de atlas uit met kaarten op verschillende ruimtelijke schaalniveaus. Zo kun je onderwerpen zowel op lokaal, regionaal als mondiaal niveau behandelen.
Het gebruiksgemak van de atlas is altijd onze eerste prioriteit. We hebben de kaarten zo ingericht dat de leerlingen zelfstandig de juiste kaart kunnen kiezen. We gaven de kaarten een weloverwogen plaats in de atlas, waardoor je leerlingen gemakkelijker horizontale en verticale relaties kunnen leggen.
De ‘de boeck atlas’ wordt gemaakt in samenwerking met de Universiteit Gent. De kaarten sluiten aan op de noden van Vlaamse leerlingen en je mag er zeker van zijn dat ze aan de hoogste standaarden beantwoorden. Wat correctheid van weergaven betreft, is de ‘de boeck atlas’ ongeëvenaard.
We focussen op kaarten die relevant zijn voor alle jaren en graden van de A-stroom, de doorstroom- en de dubbele finaliteit. Als leerkracht kun je vrij kiezen waar je een bepaald thema wilt behandelen, waardoor je atlas een echt werkinstrument wordt, in alle graden van het secundair onderwijs.
Hybride leren
Voordelig aan de slag, ook digitaal
Vanaf september 2024 is de ‘de boeck atlas’ beschikbaar op het nieuwe onlineleerplatform iDiddit. Leerlingen die de afgelopen jaren al een atlas hebben aangekocht, zullen ook toegang hebben tot dit platform. iDiddit biedt heel wat extra mogelijkheden.
Het uitgebreide digitale aanbod is inbegrepen in de prijs van de papieren versie van de atlas. Zo hebben je leerlingen heel hun schoolcarrière hun eigen e-book ter beschikking, net als ontdekplaten en extra digitaal lesmateriaal. Het e-book (of bordboek voor de leerkracht) kun je volledig personaliseren door zelf materiaal, links … toe te voegen. De leerlingen kunnen ook op aparte notitiepagina’s hun eigen aantekeningen toevoegen. Op iDiddit bieden we alle kaarten uit de atlas voortaan ook aan in een digitale versie. Die kaarten kun je van plaats wisselen als je dat wenst. Of je kan eigen inhouden toevoegen: een extra opdracht, een stukje theorie of een nuttige link.
Daarnaast biedt iDiddit een uitgebreide leerkrachtenhandleiding bij de atlas, extra lesmateriaal en online ontdekplaten. Via opdrachten kan je je leerlingen eenvoudig kaarten laten vergelijken. Zo daag je hen uit om verbanden te vinden. De kaarten worden vaak vergezeld van digitale extra’s, zoals verwijzingen naar Google Maps of de Topomap-viewer. En we voegden ook ontdekplaten toe, waarmee je leerlingen verschillende kaartlagen kunnen selecteren. Als je met onze methode Telescoop werkt, kun je de kaarten uit ‘de boeck atlas’ een plaats geven in die methode. Of omgekeerd: je kan de theorie of opdrachten uit Telescoop invoegen in de atlas.
Wil je volledig digitaal aan de slag met de ‘de boeck atlas’? Dat kan!
Ontdek onze andere methodes
Neem contact op met jouw educatief adviseur.
Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!