TeleScoop A-stroom
We trekken volop de kaart van verwondering door te vertrekken vanuit de grote vragen of probleemstellingen, recht vanuit de leefwererld van de jongeren.
Onderzoekend vaardigheden leren
Met TeleScoop in de A-stroom trekken we volop de kaart van verwondering door te vertrekken vanuit de grote vragen, recht vanuit de leefwereld van de jongeren. De methode leert hen op een specifieke manier naar de wereld te kijken en er verantwoord mee om te gaan.
Nieuwe minimumdoelen
In 2024 brachten we een vernieuwde versie van TeleScoop 1. In 2025 kun je met de vernieuwde versie van jaar 2 aan de slag. We passen het leerwerkboek aan op maat van de minimumdoelen en schaven het didactisch concept bij, met meer aandacht voor structuur, beeldmateriaal en ondersteuning voor leren leren. We integreren TeleScoop bovendien in het nieuwe onlineleerplatform iDiddit.
Verwondering als vertrekpunt
Maakt differentiatie haalbaar binnen de diverse eerste graad
Vrijheid en flexibiliteit biedt voor de leerkracht
Objectieve, efficiënte en haalbare evaluatie
Aan de slag met TeleScoop
Een leerwerkboek van TeleScoop voor de A-stroom bestaat uit verschillende thema’s met steeds dezelfde structuur. Elk thema bundelt verschillende hoofdstukken, zodat het verband tussen deze hoofdstukken voor de leerlingen gemakkelijk duidelijk wordt.
In de thema’s van TeleScoop maken de leerlingen via onderzoekend leren de kennis en vaardigheden stap voor stap eigen. We verhogen het leerrendement in TeleScoop door spiraalsgewijs leren toe te passen. Dit heeft als voordeel dat de leerlingen leerstof verschillende keren krijgen aangeboden, in een relevante context.
Wat vernieuwen we de komende jaren in graad 1?
- TeleScoop 1 (beschikbaar)
- TeleScoop 2 (september 2025)
Maximale ondersteuning voor jou en je leerlingen
TeleScoop biedt maximale ondersteuning aan jou en je leerlingen. Dankzij de vele extra’s bieden we je als leerkracht heel wat flexibiliteit om je eigen accnten te leggen in het vak aardrijkskunde. Aan de hand van extra informatie in het leerwerkboek, ontdekplaten, verschillende sporen… begeleiden we je in het naar de hand zetten van de methode.
Hybride leren
TeleScoop in de A-stroom is een methode die jou toelaat om digitaal en hybride leren te implementeren in je klassen. We zetten de stap naar een geïntegreerde methode waarbij papier en digitaal naast elkaar staan.
Je kunt nog steeds aan de slag op papier met de leerschriften. Daarnaast hebben we weloverwogen keuzes gemaakt om bepaalde onderdelen (ook of exclusief) digitaal aan te bieden. Zo heb jij als leerkracht de keuze hoe digitaal je aan de slag wil en met welke onderdelen van de les je digitaal wil werken.
TeleScoop 1 verhuisde in 2024 naar het nieuwe onlineleerplatform iDiddit. TeleScoop 2 maakt in 2025 de overstap. Zo heb je nog meer digitale mogelijkheden om tijdens je les mee aan de slag te gaan!
Scoop en STEM
In de leerplannen techniek, aardrijkskunde en natuurwetenschappen bevinden zich STEM-doelen. In de handleiding van de reeksen MacroScoop, TeleScoop en TechnoScoop verwijzen we ook waar je telkens aan deze doelen kan werken.
Ontdek ook
Neem contact op met jouw educatief adviseur.
Onze educatief adviseurs helpen je graag verder!