Vijf tips voor een vlotte en leuke schoolstart met Bingel
Het begin van een nieuw schooljaar is altijd een drukke periode voor jou als leerkracht. Er komt veel op je af en je moet aan heel wat denken. Om je te helpen, hebben we vijf waardevolle tips verzameld die je op weg zetten naar een leuk en succesvol Bingeljaar!
1. Open je bordboeken in afzonderlijke tabbladen
Gebruik je meerdere VAN IN-bordboeken? Open deze dan ‘s ochtends in verschillende tabbladen. Dit maakt het makkelijk om snel tussen lessen te schakelen zonder telkens opnieuw in te loggen op Bingel. Zo verlies je minder tijd en verloopt je lesdag soepeler.
Wist je dat je al je bordboeken direct vanaf je Bingel-startpagina kunt openen? Onder “Favoriete toepassingen” vind je een overzicht van je recent geopende bordboeken, zodat je snel toegang hebt tot je leermaterialen.
2. Gebruik de Bingel Raket-app
Heb je tablets in de klas? Installeer dan de gratis Bingel Raket-app. Leerlingen scannen een pagina uit hun werkschrift en krijgen automatisch oefeningen die passen bij hun niveau.
De app biedt ook leesondersteuning voor teksten uit TALENT, Tijd voor Taal accent, Op verkenning en Tuin van Heden.nu. Zo kunnen kinderen met een andere thuistaal of met specifieke leesproblemen zelfstandig de teksten lezen en de les volgen zonder dat ze jouw hulp hiervoor nodig hebben.
3. Gebruik de leuke materialen om het schooljaar feestelijk in te zetten
Maak gebruik van ons Bingel Kennismakingsspel en de lessuggestie rond vriendschap om een warme en positieve sfeer te creëren in de klas. De materialen zijn kant-en-klaar!
4. Vragen van ouders? De website Bingel voor ouders weet raad
Komen ouders bij jou aankloppen met vragen over Bingel? Dan kun je hen de link naar de ouderwebsite bingelvoorouders.be doorgeven. Daar vinden ze zeker een antwoord op hun vragen en kunnen ze ons contacteren via het contactformulier. Ze kunnen er ook samen met hun kind Bingel ontdekken via de ontdekplaat.
5. Pas eilandinstellingen aan
Via ‘eilandinstellingen’ onder de knop ‘eiland’ kun je de instellingen aanpassen voor je groep of per leerling. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf welke hoofdstukken je al zichtbaar zet en of het klokje als onderdeel van de automatische tempodifferentiatie al dan niet verschijnt.